Cezayir’den gelen 32 öğrenci ve 10 öğretmen, DENEYAPKART eğitimi kapsamında ağırlandı.
Gerçekleştirilen uygulamalı eğitimlerde katılımcılara temel elektronik, sensör kullanımı ve proje geliştirme konularında bilgi verildi.
Eğitim süresince; sıcaklık, mesafe ve ışık sensörleriyle uygulamalar yapılarak DENEYAPKART ile temel giriş-çıkış işlemleri, sensör verilerinin okunması ve LED kontrolü gibi konular pratik olarak işlendi.
Ayrıca, OLED ekranın I2C protokolü üzerinden kullanımı ve DENEYAPKAR ile entegre çalıştırılması örneklendirildi. Katılımcılar, OLED ekran üzerinde "Merhaba Dünya" yazısı gösterimi gibi basit arayüz çıktılarıyla DENEYAPKART ile programlamaya giriş yaptı. DENEYAP Kamera uygulaması üzerinden görüntü işleme temellerine dair kısa bir gösterim de eğitim programına dâhil edildi. Program kapsamında ayrıca, T3 Vakfı'nın teknoloji odaklı projeleri hakkında bilgilendirme yapılarak, TEKNOFEST çatısı altında gençlere sunulan yarışma ve proje geliştirme imkânları da tanıtıldı. Gerçekleştirilen bu eğitim, DENEYAPKART’ın uluslararası tanıtımına katkı sağlarken, gençlerin yerli teknoloji ile tanışmasına da önemli bir zemin oluşturmuştur.