



Deneyap ailesinin güçlü elektronik geliştirme kartı, orjinal ESP32-WROVER-E modülü kullanılarak geliştirilmiştir.
Güçlü çift çekirdek Tensilica Xtensa LX6 mikroişlemcisi ile makine öğrenmesi ve yapay zeka tabanlı projelere Tensorflow Lite ile başlayabilirsiniz.
Dahili Wi-Fi ve Bluetooth haberleşme özellikleri sayesinde, nesnelerin interneti ve bulut tabanlı projeler hazırlamanızda sizlere imkan sağlayacaktır.
Wi-Fi haberleşme özelliğini kullanarak sisteminiz ile bulut tabanlı uygulamanız arasında veri alışverişi gerçekleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra, Deneyap Kart’ınızı bir sunucu olarak kullanabilir ve bu sayede kendi kapalı çevrim kablosuz haberleşme ağınızı kurabilirsiniz.
Çift mod (Dual) Bluetooth özelliği ile hem BLE hem de Bluetooth EDR altyapısına sahip cihazlarla veri alışverişi gerçekleştirebilirsiniz. Deneyap Kart; akıllı ev, akıllı tarım, akıllı taşıtlar, mobil sağlık vb. alanlarda uygulamalar gerçekleştirebileceğiniz nesnelerin interneti projelerinde size büyük kolaylık sunmaktadır.
ADC, DAC, UART, PWM, I2C, SPI, I2S, Ethernet, SD, Kapasitif Algılama, TWAI, RMT, JTAG ve harici kesme gibi zengin çevresel bağlantı yelpazesine sahiptir. Ayrıca size esneklik sağlamak amacıyla, bu bağlantı arayüzlerinden bir kısmı ihtiyacınıza göre istediğiniz herhangi bir pinden kullanılabilmektedir.
Genel amaçlı olarak kullanılabilen 24 adet pine sahiptir.
Sisteminize güvenilir bir şekilde güç vermenize yardımcı olmak için özel bir Li-Po bağlantı konnektörü bulunmaktadır. Dahası bu bağlantı konnektörünü kullanarak Li-Po bataryanızı şarj edebilirsiniz.
Kartın arka tarafında mikro SD kart konnektörü ve Deneyap Kamera’yı bağlayabileceğiniz FPC kamera konnektörü vardır.
Ayrıca 2 adet buton ve 1 adet adreslenebilir RGB LED dahili olarak bulunmaktadır.
I2C haberleşme konnektörünü kullanarak kablo bağlantısı ve lehimleme yapmadan algılayıcı ve eyleyici birimlerden oluşan sisteminizi hızlı bir şekilde hayata geçirebilirsiniz.
Deneyap Kart 1A'dan kesintisiz olarak harici bağlantı sağlayacağınız çevre birimlerde kullanmak için 3.3V ve 5V gerilime sahip çıkış alabilirsiniz. Sisteminizi Li-Po batarya ile beslerken dahi 5V gerilime sahip güç çıkışı her zaman sizinle olacaktır.
Deneyap Kart 1A devre tahtası (breadboard) ile uyumlu bir tasarıma sahiptir. Hemen geliştirmeye başlamanız için pinleri sizin için lehimlendi.
Deneyap Kart 1A Arduino IDE ile uyumludur. Yönergeleri kullanarak kodlamaya başlayabilirsiniz.
Teknik Özellikler
240 MHz Çift Çekirdek Tensilica LX6 Mikroişlemci
520 KB SRAM
128 KB ROM
8 MB PSRAM
4 MB SPI Flash
2.4 GHz Wi-Fi – 802.11b/g/n
Bluetooth EDR ve BLE
Dahili PCB Anten
Adreslenebilir RGB LED (Pin: D12)
SD Kart (Pinler: D9, D13, D14 ve D15)
Genel Amaçlı Buton (Pin: D8)
Li-Po Batarya Şarjı
Li-Po Batarya Konnektörü
USB Mikro-B
I2C Haberleşme Konnektörü
24 x Dijital Giriş Pini
20 x Dijital Çıkış Pini
16 x Analog Giriş Pini (12-bit ADC)
2 x Analog Çıkış Pini (8-bit DAC)
10 x Kapasitif Algılama Pini
Tüm Dijital Giriş Pinleri I2C, SPI, UART, I2S, RMT, TWAI ve Harici Kesmeyi Destekler
Tüm Dijital Çıkış Pinleri PWM Destekler
3.3V Çalışma Gerilimi
3.3V ve 5V Çıkış Gerilimi
3.3V – 5.5V Giriş Gerilimi
63.50mm x 25.4mm x 15.70mm
Deneyap Kamera bağlıyken, kamera pinlerine harici olarak herhangi bir bağlantı yapmayınız.
Dahili SD kart konnektörüne SD kart takılıyken, SD kart konnektörünün pinlerine (D9, D13, D14 ve D15) aynı pin konfigürasyonuna sahip SPI arayüzü ile harici bir bağlantı yapılabilir; ancak bunun dışında bu pinlere harici olarak herhangi bir bağlantı yapmayınız.
Kod (Firmware) yüklemesi sırasında TX (D2) ve RX (D3) pinlerine harici olarak herhangi bir bağlantı yapmayınız. Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra bu pinleri UART haberleşmesi için kullanmıyorsanız; harici olarak bir bağlantı yapabilirsiniz.
Kod (Firmware) yüklemesi sırasında D8 (BOOT) pinine harici olarak herhangi bir bağlantı yapmayınız. Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra harici olarak bir bağlantı yapabilirsiniz.
Dahili adreslenebilir RGB LED kullanılırken D12 pinine harici olarak herhangi bir bağlantı yapmayınız.
I2C konnektörü aracılığı ile harici bir bağlantı sağlanıyorsa D10 (SDA) ve D11 (SCL) pinlerine aynı pin konfigürasyonuna sahip I2C arayüzü ile harici bir bağlantı yapılabilir; ancak bunun dışında bu pinlere harici olarak herhangi bir bağlantı yapmayınız.
Breadboard (devre tahtası) veya benzeri bir ünite üzerine yerleştirilmiş kartınızı, bulunduğu yerden çıkartırken USB portunun hasar görmemesi için görseldeki gibi dikkatlice kenarlarından tutarak çıkartmanız gerekmektedir.
Kartınıza kod yüklerken aşağıda paylaşılan hataya benzer bir hata aldığınız takdirde, sunulan 3 yöntemden herhangi birini uygulayarak çözüme ulaşabilirsiniz.
Bahsi geçen hata, arka planda çalışan Windows USB driver (sürücü) ile ilgilidir. USB sürücüsünün, “esptool” programının yükleme sırasındaki bağlantı sekansına (zamanlamasına) doğru bir şekilde yanıt verememesinden kaynaklanmaktadır.
Arduino IDE’de Araçlar (Tools) –> Upload Mode adımı takip edilerek “Manual” seçeneği aktif hale getirilir.
Yükle (Upload) tuşuna basılır ve “Connecting…” yazısının çıkması beklenir. Sonrasında ise kartınızın üzerindeki “BUT” butonuna basılı tutarken “RES” butonuna basıp bırakılır (“BUT” butonu da hemen akabinde bırakılabilir) ve yükleme adımı başlamış olur.
Kartın “EN” pini ile “GND” pini arasına, breadboard (devre tahtası) aracılığıyla 10µF – 47µF arasında bir değerde elektrolitik kapasitör bağlanabilir. Kapasitörün (+) bacağı “EN” pinine, (-) bacağı ise “GND” pinine bağlanmalıdır.
Kart ile bilgisayar arasına USB 2.0 Hub (USB Çoklayıcı) bağlanabilir.
Dokümanlar
Fritzing (.fzpz)
3B Model (.step)
3B Model (.stl)